Druhé kolo privatizace společnosti Technoexport

Výběrové řízení na prodej 98,85% akcií společnosti TECHNOEXPORT akciová společnost pro zahraniční obchod, které jsou ve vlastnictví Ministerstva financí ČR, postupuje do další fáze.

Na základě rozhodnutí mezirezortní komise a v souladu s podmínkami veřejného výběrového řízení byli pro jeho další fázi tohoto prodejního procesu vybráni tři investoři. Jedná se o společnost Chemoprojekt, a.s. a dvě konsorcia; Konsorcium TEXIM (tvořené společnostmi B.G.M. holding, a.s., UNIS, a.s. a Šmeral Brno, a.s.) a Konsorcium KPB – SUB (tvořené společnostmi Kovoprojekta Brno, a.s. a Slovácké strojírny, a.s.).

V rámci dalšího kola prodejního procesu budou mít vybraní investoři možnost provést hloubkovou kontrolu společnosti Technoexport a na základě výsledků hloubkové kontroly následně předložit své cenové nabídky. Jediným kritériem pro vyhodnocení vítězné nabídky bude výše nabídnuté ceny.

Mgr. Ondřej Jakob,
tiskový mluvčí MF ČR