CZ EN

Druhé kolo privatizace společnosti Technoexport

Výběrové řízení na prodej 98,85% akcií společnosti TECHNOEXPORT akciová společnost pro zahraniční obchod, které jsou ve vlastnictví Ministerstva financí ČR, postupuje do další fáze.

Na základě rozhodnutí mezirezortní komise a v souladu s podmínkami veřejného výběrového řízení byli pro jeho další fázi tohoto prodejního procesu vybráni tři investoři. Jedná se o společnost Chemoprojekt, a.s. a dvě konsorcia; Konsorcium TEXIM (tvořené společnostmi B.G.M. holding, a.s., UNIS, a.s. a Šmeral Brno, a.s.) a Konsorcium KPB – SUB (tvořené společnostmi Kovoprojekta Brno, a.s. a Slovácké strojírny, a.s.).

V rámci dalšího kola prodejního procesu budou mít vybraní investoři možnost provést hloubkovou kontrolu společnosti Technoexport a na základě výsledků hloubkové kontroly následně předložit své cenové nabídky. Jediným kritériem pro vyhodnocení vítězné nabídky bude výše nabídnuté ceny.

Mgr. Ondřej Jakob,
tiskový mluvčí MF ČR

Zobrazit formulář

Kontaktní formulář

Toto pole nevyplňujte!!!

Tato stránka je chráněna systémem reCAPTCHA a platí tyto zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.