CZ EN

Poradcem na posouzení možných alternativ privatizace Letiště Praha bude Credit Suisse

Ministerstvo financí České republiky oznamuje, že společnost CREDIT SUISSE SECURITIES (EUROPE) LIMITED ze skupiny Credit Suisse byla, ve spolupráci s Ministerstvem dopravy České republiky, vybrána k realizaci zakázky na provedení analýzy vhodnosti, rozsahu a způsobu privatizace majetkové účasti státu ve společnosti Letiště Praha, a.s.

Jedná se o zakázku malého rozsahu v souladu s usnesením Vlády ČR č. 1035 ze dne 12. září 2007 k návrhu postupu k zajištění transformace a privatizace státního podniku Letiště Praha a dokončení stabilizace a privatizace společnosti České aerolinie a.s.

Credit Suisse je přední globální institucí v poradenství při privatizacích v letištním sektoru a při zajišťování financování. Některé z jejích předchozích úspěšných privatizačních projektů zahrnují privatizace mezinárodních letišť např. v Budapešti, Hamburku, Curychu, Kodani, Birminghamu, Aucklandu atd.

Credit Suisse, jako jedna z předních světových bank, poskytuje svým klientům globální služby v oblastech investičního bankovnictví, privátního bankovnictví a správy a řízení aktiv. Credit Suisse má své aktivity ve více než 50 zemích a zaměstnává přibližně 47 000 lidí. Divize investičního bankovnictví Credit Suisse nabízí své služby v oblasti úpisu dluhových a akciových instrumentů, obchodování, prodeje, fůzí a akvizic, investičních analýz, korespondenčního bankovnictví a makléřských služeb. Je přítomna v 57 místech v rámci 26 států.

Mgr. Ondřej Jakob
tiskový mluvčí MF ČR

Zobrazit formulář

Kontaktní formulář

Toto pole nevyplňujte!!!

Tato stránka je chráněna systémem reCAPTCHA a platí tyto zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.