CZ EN

Tiskové prohlášení o výši dividend společnosti ČEZ

Dnes se v médiích objevila zpráva o možné výši dividendy vyplacené společností ČEZ jejím akcionářům. Tato zpráva odkazovala na včerejší rozhovor s 1. náměstkem ministra financí, Ivanem Fuksou, v rádiu Impuls. Pan náměstek však zde zdůraznil, že se jedná pouze o jeho osobní odhad k možným variantám dividendové politiky státu. Dokument o dividendové politice vlády nebyl zatím zpracován, probíhá jeho příprava. Proto je předčasné vyvozovat z výše zmíněného rozhovoru jakékoliv závěry.

Bez jakéhokoli zpochybnění platí, že dividendová politika společnosti ČEZ je postavena na vyplácení dividend mezi 40-50 % z čistého konsolidovaného zisku. ČEZ oznámil očekávaný zisk za rok 2007 ve výši 41,4 mld. Kč. Dividenda v objemu 20 mld. Kč by tedy představovala horní hranici tohoto pásma. Stát dnes vlastní více než dvě třetiny hodnoty akcií (na nakoupené vlastní akcie není dividenda vyplácena), takže by na něj připadly více než dvě třetiny objemu dividend. Nikoli ovšem celých 20 mld. Kč, v tom byl pan náměstek špatně pochopen.

Zobrazit formulář

Kontaktní formulář

Toto pole nevyplňujte!!!

Tato stránka je chráněna systémem reCAPTCHA a platí tyto zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.