CZ EN

Stanovisko ministra financí k návrhu na odvolání dvou členů představenstva ČKA v souvislosti s kauzou IMOB a Galileo Real

Ministr financí zcela odmítá nepravdivá tvrzení člena představenstva Mojmíra Hampla o údajných „jiných“ důvodech návrhu na jeho odvolání z představenstva ČKA. Členové představenstva ČKA, včetně pana Hampla, pobírají podle v tisku zveřejněných srovnání nejvyšší platy a odměny ve vládním sektoru, vyšší než plat prezidenta či předsedy vlády. Tomuto platu musí ale také odpovídat vysoká míra odpovědnosti za prostředky, s nimiž ČKA hospodaří, včetně odpovědnosti za  personální politiku v širších strukturách ČKA.

„Pokládám za nemožné, aby člen představenstva ČKA Mojmír Hampl nedokázal odpovědět na otázku, kde je půl miliardy korun z majetku struktur ČKA, v nichž pan Hampl spolu s dalším členem představenstva ČKA osobně zastupuje zájmy ČKA“, řekl ministr financí Bohuslav Sobotka. „Odpovědný a z pohledu vládního sektoru nadstandardně odměňovaný člen představenstva ČKA se nemůže v nastalé situaci chovat, jako by se ho problém pohřešované půl miliardy netýkal. Člen představenstva Mojmír Hampl by se neměl snažit odvést pozornost od kauzy IMOB zavádějícími tvrzeními a měl by učinit vše, aby dostál své odpovědnosti“, řekl ministr Sobotka.

Ministr financí proto trvá na návrhu odvolání dvou členů představenstva ČKA, kteří přímo působili ve strukturách společnosti IMOB. V případě, že šetření celé kauzy prokáže další skutečnosti či pochybení a pohřešované prostředky se nepodaří získat zpět, přistoupí Ministerstvo financí k případným dalším odpovídajícím personálním opatřením.

Zobrazit formulář

Kontaktní formulář

Toto pole nevyplňujte!!!

Tato stránka je chráněna systémem reCAPTCHA a platí tyto zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.