CZ EN

MF spolu se Světovou bankou uspořádalo seminář k problematice daní z příjmu

Dne 1.března 2006 se v Praze z iniciativy náměstkyně ministra financí Ing.Dany Trezziové konal jednodenní seminář společně organizovaný Ministerstvem financí České republiky a Světovou bankou. Tématem semináře s názvem „Vztah mezi základem daně a finančním výkaznictvím” byla problematika vztahu účetního výsledku společnosti a základu daně z příjmů.

Setkání předních tuzemských i zahraničních odborníků na problematiku daně z příjmů a účetnictví se uskutečnilo v kontextu přípravy nové koncepce zdanění příjmů a majetku, která je v současné době připravována členy expertní skupiny připravující již od začátku tohoto roku zejména návrh nové zákonné úpravy o daních z příjmů.

Nová koncepce zdanění by měla být podle představ Ministerstva financí podstatně jednodušší a srozumitelnější než stávající daňový systém. Mezinárodního semináře se proto zúčastnili i členové expertní skupiny, kteří v rámci své práce řeší možnosti stanovení základu daně z příjmů podnikatelských subjektů, který může být založen na hospodářském výsledku zjištěném z účetnictví vedeného dle českých účetních standardů či dle mezinárodních účetních standardů, nebo ze speciálního účetnictví vedeného pouze pro daňové účely, nebo může být základ daně zjišťován z dalších zdrojů. Možnosti stanovení základu daně z příjmů podnikatelských subjektů jsou jednou z klíčových otázek, které expertní skupina ministra financí zvažuje a snaží se nalézt řešení, která by vyhovovala všem typům podnikatelských subjektů, od podnikajících fyzických osob až po velké společnosti. Je pravděpodobné, že stanovení základu daně pro jednotlivé typy podnikajících se může lišit v závislosti na specifiku podnikání těchto subjektů.

Zobrazit formulář

Kontaktní formulář

Toto pole nevyplňujte!!!

Tato stránka je chráněna systémem reCAPTCHA a platí tyto zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.