CZ EN

Pilotní projekt daňové správy ve Středočeském kraji

V období podávání daňových přiznání za rok 2005 je pro poplatníky  ve Středočeském kraji připraven k realizaci projekt, jehož cílem je umožnit občanům, aby si přímo v místě svého bydliště a v individuálně zvoleném čase vyřídili své záležitosti související s podáváním svých daňových přiznání k dani z příjmů fyzických osob.

V praxi to znamená, že se na vybraná středočeská města a obce (jež o tuto nabídku projevily v loňském roce zájem) dostaví pracovníci finančních úřadů, u nichž mohou občané platně podat daňové přiznání, mohou získat pomoc při  vyplnění tohoto přiznání do příslušných formulářů a rovněž obdržet složenku k zaplacení daně.

Projekt je navíc podpořen zřízením informačních telefonních linek na středočeských FÚ a na FŘ v Praze, které budou v provozu od 20. ledna do konce března, a dále jsou na finančních úřadech a na městských a obecních úřadech, kde proběhnou návštěvy pracovníků FÚ, k dispozici vypracované vzory, které názorně představují, jak vyplnit daňové přiznání v  nejtypičtějších případech.

Ministr financí Bohuslav Sobotka k projektu uvedl: „Jedná se o pilotní projekt české daňové správy, který je v letošním roce experimentálně uskutečňován ve Středočeském kraji. V případě pozitivního vyhodnocení jsme od příštího roku připraveni na jeho realizaci i v dalších regionech.“

Projekt probíhá pod patronací Finančního ředitelství v Praze, jehož ředitel Pavel Trnka doplňuje: „Touto akcí se snažíme učinit kontakt lidí s úřadem snadnějším a příjemnějším a chceme ukázat státní správu jako službu vstřícnou veřejnosti.“

Ministerstvo financí však upozorňuje, že nabízenou pomoc daňové správy nelze zaměňovat s daňovým poradenstvím či dokonce s nahrazováním zákonné povinnosti poplatníka, který je povinen si daň sám spočítat.

Zobrazit formulář

Kontaktní formulář

Toto pole nevyplňujte!!!

Tato stránka je chráněna systémem reCAPTCHA a platí tyto zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.