CZ EN

Ministerstvo financí dnes na svých stránkách spustilo službu RSS

Od dnešního dne mají občané možnost získávat informace z Ministerstva financí bez toho, aby museli navštívit jeho internetové stránky. Umožňuje to RSS technologie. Oproti jiným způsobům tvorby webu není nutná registrace návštěvníka.

RSS je technologie, která poskytuje zasílání novinek na internetových stránkách všem, kteří o ně mají zájem. Příjímání těchto novinek zajišťuje tzv. RSS čtečka. „Pevně věřím, že technologie RSS v konečném důsledku přinese zvýšení návštěvnosti našich stránek a zároveň umožní udržovat s návštěvníky našich internetových stránek trvalý kontakt,“ říká mluvčí Ministerstva financí Marek Zeman.

RSS kanál je cesta k souboru na internetu Ministerstva financí, který obsahuje aktuální informace. Po zadání této cesty do RSS čtečky, budou uživatelé RSS technologie aktuálně informováni o zprávách uveřejněných na internetových stránkách MF.

Pokud ještě nepoužíváte žádnou RSS čtečku, můžete vybírat ze spousty různorodých programů. Pro MS Windows uveďme například FeedReader CZ  nebo RSS Point Lite , které jsou zdarma a česky. Další výběr programů najdete na stahuj.cz  nebo slunecnice.cz . Dále lze použít i rozšíření do prohlížeče Firefox  nebo nadstavba Internet Exploreru: Maxthon . Stačí pouze zadat odkaz na RSS kanál Ministerstva financí.

Čtečka bude následně uživatele informovat o novinkách na webu Ministerstva financí.

Je možné přihlásit se k odběru těchto nově vytvořených RSS kanálů Ministerstva financí:

  • tiskové zprávy – posledních 10 zpráv
  • aktuality z ministerstva – posledních 10 aktualit

Poznámka:     
Ministerstvo financí neupřednostňuje žádnou z dostupných čteček RSS, je pouze na uživateli, kterou si zvolí. 

Zobrazit formulář

Kontaktní formulář

Toto pole nevyplňujte!!!

Tato stránka je chráněna systémem reCAPTCHA a platí tyto zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.