CZ EN

Změna na postu šéfa státního dozoru v pojišťovnictví a penzijním připojištění

Novou ředitelkou „Úřadu státního dozoru v pojišťovnictví a penzijním připojištění“ při Ministerstvu financí se od 21. července stala Milada Staňková. „Od této personální obměny si slibuji zejména posílení analytické a koncepční činnosti dozoru. Druhým velkým úkolem bude důraz na vyšší transparentnost sektoru pojišťovnictví a penzijního připojištění s cílem vyšší ochrany spotřebitele,“ říká náměstek ministra financí Tomáš Prouza.

Milada Staňková vystudovala Vysokou školu ekonomickou a před příchodem na Ministerstvo financí působila v bankovním sektoru. Na Ministerstvu financí pracuje od června letošního roku. Vedle vedení dozorového úřadu bude zajišťovat také integraci Úřadu státního dozoru v pojišťovnictví a penzijním připojištění do České národní banky, která by od jara příštího roku měla integrovat veškeré dohledové instituce nad finančním trhem.

Staňková nahradila v této funkci Václava Křivohlávka, který ji zastával od vzniku dozorového Úřadu. „Pod vedením Václava Křivohlávka došlo k vytvoření spolehlivých základů dozoru, ke sladění české legislativy v oblasti pojišťovnictví s evropským právem, na český trh úspěšně vstoupilo několik zahraničních pojišťoven a trh s penzijním připojištěním zažívá v posledních letech svůj boom,“ hodnotí práci dosavadního šéfa úřadu Tomáš Prouza.

Zobrazit formulář

Kontaktní formulář

Toto pole nevyplňujte!!!

Tato stránka je chráněna systémem reCAPTCHA a platí tyto zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.