CZ EN

TOP 20 - ministr financí Bohuslav Sobotka ocenil firmy, které v loňském roce nejvíce přispěly na daních do státního rozpočtu

Ministerstvo financí uspořádalo již třetí ročník slavnostního večera za účasti zástupců právnických osob, které největší měrou přispěly do státního rozpočtu na dani z příjmů právnických osob. V průběhu večera byly oceněny firmy, které v loňském roce největší měrou přispěly do státního rozpočtu. Do žebříčku TOP 20 jsou zahrnuty firmy, které uhradily na dani z příjmů právnických osob částky vyšší než 100 mil. Kč. „Jsem velmi rád, že se podařilo zavést tradici oceňování nejlepších plátců daní z řad právnických osob. Považuji za důležité dávat firmám najevo, že si stát váží jejich výsledků,“ říká první místopředseda vlády a ministr financí Bohuslav Sobotka.

Ministerstvo financí ve vztahu k naplňování příjmové stránky veřejných rozpočtů v roce 2004 zveřejňuje s cílem morálního ocenění přehled těch daňových subjektů, které se prostřednictvím úhrad daně z příjmů v průběhu roku 2004 podílely na tomto vývoji nejvýznamnější měrou.

Výběr byl proveden na základě výše plateb provedených v celém průběhu roku 2004 na účet daně z příjmů právnických osob (bez vlivu daně provedené srážkou). Zveřejňovaný přehled je sestaven v sestupném pořadí podle objemu uhrazené daně, jejíž konkrétní částky nejsou uváděny. V přehledu nejsou uvedeny daňové subjekty, které dosud nereagovaly na žádost Ministerstva financí o zproštění mlčenlivosti za tímto účelem, a dále daňové subjekty, které vyslovily nesouhlas se svým zveřejněním.

TOP 20

  1. ČEZ, a.s.
  2. Komerční banka, a.s.
  3. Česká spořitelna, a.s.
  4. Eurotel Praha, spol. s r.o.
  5. RWE Transgas, a.s.
  6. Philips Morris ČR a.s.
  7. T-Mobile Czech Republic a.s.
  8. Plzeňský Prazdroj, a.s.
  9. ŠKODA AUTO a.s.
  10. ČEPS, a.s.
  11. Česká pojišťovna, a.s.
  12. HVB Bank Czech Republic a.s.
  13. Zentiva, a.s.
  14. MAKRO Cash & Carry ČR s.r.o.
  15. Česká správa letišť, s.p.
  16. Severočeské doly a.s.
  17. OldCo, s.r.o.
  18. Česká produkční 2000, a.s.
  19. Robert Bosch, spol. s r.o.
  20. Severomoravská energetika, a.s.

 

Fotografie ze slavnostního večera

 

 

První místo letos obsadila společnost ČEZ. Ocenění z rukou 1. místopředsedy vlády a ministra financí Bohuslava Sobotky přebírá člen představenstva a ředitel divize správa Radomír Lašák.

Zobrazit formulář

Kontaktní formulář

Toto pole nevyplňujte!!!

Tato stránka je chráněna systémem reCAPTCHA a platí tyto zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.