CZ EN

Vláda schválila harmonogram postupu při privatizaci Českého Telecomu

Vláda dnes schválila harmonogram postupu při privatizaci Českého Telecomu. Paralelně tak bude probíhat výběr uchazečů formou M&A a příprava kroků k zahájení nabídky prodeje akcií na kapitálových trzích.

Vláda se shodla na tom, že úspěšný zájemce při prodeji formou M&A bude vybrán do 31. března příštího roku. V případě, že do tohoto termínu nebude k dispozici žádná, pro vládu přijatelná M&A nabídka, je navrhováno, aby byl podíl ve společnosti následně prodán prostřednictvím nabídky akcií na kapitálových trzích s ohledem na situaci na těchto trzích.

Časový harmonogram byl významně urychlen pro dosažení cíle vlády, jímž je určení vítěze výběrového řízení do 31.3.2005. Časový harmonogram byl rovněž připraven tak, aby se procesu mohlo účastnit více konkurujících si investorů.

Vláda se shodla na tom, že pro zajištění konkurenčního procesu budou osloveni jak poskytovatelé telekomunikačních služeb nebo provozovatelé telekomunikačních sítí, tak konsorcia, ve kterých budou tito poskytovatelé telekomunikačních služeb nebo provozovatelé telekomunikačních sítí vykonávat podstatný vliv.

Zobrazit formulář

Kontaktní formulář

Toto pole nevyplňujte!!!

Tato stránka je chráněna systémem reCAPTCHA a platí tyto zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.