CZ EN

Emisní strategie Ministerstva financí pro rok 2004

Emisní strategii Ministerstva financí pro rok 2004 představil I. Náměstek ministra financí Eduard Janota na pravidelném setkání s analytiky domácích a zahraničních finančních institucí, které se uskutečnilo 9. prosince letošního roku v prostorách ČNB.

V této souvislosti byly také komunikovány nové střednědobé cíle MF v oblasti politiky řízení státního dluhu, konkretizována klíčová kritéria řízení rizik dluhového portfolia, vyhlášeno nové cílové pásmo pro modifikovanou duraci státního dluhu na rok 2004, oznámeno zahájení implementace reverzních aukcí státních dluhopisů a shrnuty hlavní důvody, které MF považuje z hlediska dluhové strategie za klíčové ve svých úvahách o vstupu na evropský kapitálový trh v roce 2004.

Novým střednědobým cílem je postupné snížení podílu státního dluhu splatného do jednoho roku směrem k hranici 25 - 30 % na celkovém objemu státního dluhu.

Nové pásmo pro modifikovanou duraci státního dluhu pro rok 2004 je vyhlášeno na úrovni 3,3 – 4,3 let, tj. oproti roku 2003 dochází k symetrickému posunu pásma o 0,3 roku směrem nahoru.

 

Zobrazit formulář

Kontaktní formulář

Toto pole nevyplňujte!!!

Tato stránka je chráněna systémem reCAPTCHA a platí tyto zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.