CZ EN

Cenový výměr MF č.02/2001

Ministerstvo financí vydalo s účinností od 24. ledna t.r. výměr MF č. 02/2001, kterým se mění seznam zboží s regulovanými cenami.

Ve vnitrostátní osobní železniční dopravě se oproti úpravě obsažené ve výměrech Ministerstva financí pro léta 1998 až 2001 rozšiřuje nárok důchodců na zvláštní jízdné vyplývající přímo z cenového rozhodnutí, tedy nárok zaručený, nezávisející na komerčním rozhodnutí dopravců. Tím se vyloučí i do budoucna možnost, že zrušení komerční slevy pro důchodce provozovatelem bude vydáváno za rozhodnutí Ministerstva financí. Ministerstvo financí znovu zdůrazňuje, že České dráhy v této souvislosti v posledních týdnech opakovaně dezinformovaly cestující veřejnost.

Důchodci budou mít nárok na zvláštní jízdné ve výši maximálně 50 % obyčejného jízdného a to ve 2. vozové třídě všech vlaků. Při použití vlaků vyšší kvality (EuroCity, InterCity) se zvláštní jízdné nevztahuje na příplatek za vlak vyšší kvality a cestující důchodci jej ke zvláštnímu jízdnému hradí v plné výši tak, jako je tomu u ostatních cestujících s nárokem na zvláštní jízdné.

(Tisková zpráva z 23.1.2001)

Zobrazit formulář

Kontaktní formulář

Toto pole nevyplňujte!!!

Tato stránka je chráněna systémem reCAPTCHA a platí tyto zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.