CZ EN

Mezinárodní den celníků 2018

Již po šestatřicáté si dnes čeští celníci připomněli svůj svátek. Slavnostní setkání v celní škole v Jílovišti proběhlo také za účasti ministryně financí Aleny Schillerové a generálního ředitele Celní správy Milana Poulíčka. V rámci oslav Mezinárodního dne celníků byli tradičně oceněni příslušníci Celní správy, kteří dosáhli výborných pracovních výsledků či se nejvíce zasloužili o rozvoj organizace v mezinárodní oblasti.

Mezinárodní den celníků je ve světě slaven od roku 1982 a je spojen s 1. zasedáním Rady pro celní spolupráci v Bruselu, které proběhlo 26. ledna 1953. V roce 1994 změnila Rada pro celní spolupráci svůj název na Světovou celní organizaci. Ta má v současnosti 179 členů a čeští celníci zde také mají svého zástupce, který se zaměřuje na oblast sazebního zařazování zboží.

Široká veřejnost se může s činností Celní správy seznámit například v rámci stálé expozice Celního úřadu pro Plzeňský kraj, která zachycuje celnictví v českých zemích od středověku po současnost a nabízí ukázky uniforem, zbraní či pašovaného zboží. Na prohlídku se mohou zájemci objednávat na telefonním čísle 377 204 114.

Zobrazit formulář

Kontaktní formulář

Toto pole nevyplňujte!!!

Tato stránka je chráněna systémem reCAPTCHA a platí tyto zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.