CZ EN

Ministerstvo financí Chorvatské republiky vyhlásilo vítěze účtenkové loterie pro Čechy

Chorvatské ministerstvo financí vyhlásilo vítěze soutěže ve formě loterie s názvem „A kde je účet?“, kterou toto léto pořádalo výlučně pro české občany (o jejím pořádání ministerstvo informovalo tiskovou zprávou).

Do slosování o výhru v podobě zájezdu do Chorvatska v hodnotě přibližně 50 tis. Kč byl zařazen každý český občan, který v období od 1. srpna do 2. října 2015 zaslal na adresu chorvatské loterie 20 účtenek za své hotovostní nákupy v Chorvatsku.

Výhercem soutěže, do níž Češi zaslali přes 7 tisíc účtenek, se stal pan M. Kocáb z Ivančic. Rozhovor s výhercem naleznete zde.

Vzhledem k tomu, že je chorvatský model online evidence tržeb nejmodernějším ze systémů, kterými se Ministerstvo financí při tvorbě návrhu zákona nechalo inspirovat, využil ministr financí Andrej Babiš osobního setkání s výhercem k tomu, aby se ho zeptal, jaké jsou jeho zkušenosti s vystavováním účtenek za nákupy v Chorvatsku a také jaký má názor na elektronickou evidenci tržeb či na pořádání účtenkové loterie.

S možností uspořádat obdobnou účtenkovou loterii počítá i návrh zákona o evidenci tržeb, jenž je v současnosti projednáván Poslaneckou sněmovnou ve třetím čtení.

Zobrazit formulář

Kontaktní formulář

Toto pole nevyplňujte!!!

Tato stránka je chráněna systémem reCAPTCHA a platí tyto zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.