CZ EN

Oznámení o změně certifikátů webových serverů informačních systémů MF

Vážení uživatelé informačních systémů ministerstva financí, z důvodu změn v programu Microsoft Root Certificate Program a nesplnění podmínek certifikační autoritou I.CA nebudou automaticky považovány za důvěryhodné serverové certifikáty vydané touto autoritou od 23.6.2015 v prostředí MS Windows a Internet Explorer (případně podle nastavení i v dalších prohlížečích) pro ověření identity webového serveru.

Pro minimalizaci dopadů na koncové uživatele budou na HTTPS rozhraních informačních systémů MF v pátek 19.6.2015 ve večerních hodinách vyměněny serverové certifikáty za certifikáty vydané certifikační autoritou PostSignum.

Kořenový certifikát PostSignum v uvedeném Microsoft programu je a je šířen v rámci aktualizací prostředí MS Windows. Tento kořenový (root) certifikát je také možné stáhnout přímo na stránkách certifikační autority PostSignum nebo přímo z odkazu zde. Samotnou instalaci kořenového certifikátu je možné provést podle návodu v části Instalace certifikátů certifikačních autorit.

Zobrazit formulář

Kontaktní formulář

Toto pole nevyplňujte!!!

Tato stránka je chráněna systémem reCAPTCHA a platí tyto zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.