CZ EN

Pravidla spolufinancování EFRR, ESF+, FS, FST, ENRAF, AMIF, ISF a BMVI na programové období 2021-2027 (s účinností od 1. 11. 2023)

Vláda ČR dne 13. září 2023 schválila usnesením č. 699 aktualizovanou verzi Pravidel spolufinancování Evropského fondu pro regionální rozvoj, Evropského sociálního fondu plus, Fondu soudržnosti, Fondu pro spravedlivou transformaci, Evropského námořního, rybářského a akvakulturního fondu, Azylového, migračního a integračního fondu, Fondu pro vnitřní bezpečnost a Nástroje pro finanční podporu správy hranic a vízovou politiku na programové období 2021-2027 (dále jen „Pravidla spolufinancování“). 

Pravidla spolufinancování, zpracovaná ministerstvem financí, stanoví maximální podíl státního rozpočtu, resp. státních fondů, a zároveň minimální spoluúčast příjemců na povinném spolufinancování EU fondů. Schválenou aktualizací Pravidel spolufinancování dochází ke snížení podílu státního rozpočtu a zároveň navýšení finanční spoluúčasti příjemců v přechodových regionech a hlavním městě Praze s cílem zajistit úsporu ve státním rozpočtu. Současně jsou však, dle závěrů vlády, zachovány příznivější podmínky u programů OP Zaměstnanost plus a OP Jan Amos Komenský, které jsou financovány na principu pro-rata, a pro příjemce v hospodářsky a sociálně ohrožených regionech.

Účinnost aktualizovaných Pravidel spolufinancování byla stanovena k 1. listopadu 2023. Nová pravidla se tedy uplatní na výzvy k podání žádostí o podporu zveřejněných po tomto datu. Schválených projektů nebo projektů předložených na základě již vyhlášených výzev se změny plynoucí z Pravidel spolufinancování nedotknou.

Dokumenty ke stažení

Zobrazit formulář

Kontaktní formulář

Toto pole nevyplňujte!!!

Tato stránka je chráněna systémem reCAPTCHA a platí tyto zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.