CZ EN

Žádost o poskytnutí informací podle zákona č. 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím

Dotaz:

  1. Na základě zákona č. 106/1999 Sb. o svobodném přístupu k informacím, ve znění pozdějších předpisů (dále jen "zákon o svobodném přístupu k informacím''), žádá žadatel o poskytnutí informace, konkrétně o poskytnutí elektronické verze či tištěné listinné kopie smlouvy uzavřené na jaře 2001 mezi Fond národního majetku České republiky a společností VIVENDI WATER PRAGUE, se sídlem 52 rue ďAnjou, 75008 Paříž (dále jen "Vivendi''). Předmětem této smlouvy byl převod 66% akcií společnosti Pražské vodovody a kanalizace a.s., IČ 256 56 635, se sídlem v době uzavření této smlouvy Praha 1, Národní 13, z Fondu národního majetku České republiky, jako jediného akcionáře, na společnost Vivendi.
  2. Fond národního majetku České republiky byl zrušen ke dni 1. 1. 2006 zákonem č. 178/2005 Sb. a jeho působnost přešla na Ministerstvo financí České republiky. Fond národního majetku České republiky bylo možné považovat za veřejnou instituci dle ustanovení § 2 zákona o svobodném přístupu k informacím, která má, dle tohoto zákona, povinnost poskytovat informace vztahující se k její působnosti. Tuto skutečnost potvrdil i Ústavní soud.

Odpověď:

Požadovaný materiál byl poskytnut.

Zobrazit formulář

Kontaktní formulář

Toto pole nevyplňujte!!!

Tato stránka je chráněna systémem reCAPTCHA a platí tyto zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.