CZ EN

Žádost o poskytnutí informací ve smyslu zákona č. 106/1999 Sb.

Dotaz:

Dne 4. října 2008 bylo do Informační kanceláře Ministerstva financí doručeno elektronické podání s žádostí o poskytnutí informace podle zákona číslo 106/1999 Sb., ve věci týkající se analýzy dluhů a nutných splátek z půjček, které ČR získala v letech 1993 - 2008 od EIB na projetky výstavby dálnic (kategorie D a R) Případně analýzy dluhové služby celkem, popř. dluhové služby MD, respektive ŘSD.

Odpověď:

V návaznosti na Vaši žádost o poskytnutí informací, která byla Ministerstvu financí doručena elektronicky dne 4. října 2008, Vám sdělujeme následující informace. Ve své žádosti požadujete analýzu výše dluhů a nutných splátek z půjček, které ČR získala v letech 1993 až 2008 od Evropské investiční banky na projekty výstavby dálnic (kategorie D a R), analýzu dluhové služby celkově a popřípadě také dluhové služby Ministerstva dopravy a Ředitelství silnic a dálnic.

Analýzu přímých úvěrů státu od Evropské investiční banky a státních záruk na úvěry od Evropské investiční banky Vám zasílám v příloze. Veškeré přístupné údaje o celkové dluhové statistice naleznete na stránkách Ministerstva financí (www.mfcr.cz) v sekci Veřejné finance - Státní dluh - Dluhová statistika. Ministerstvo dopravy a Ředitelství silnic a dálnic neprovádějí vlastní dluhovou službu, neboť přímo žádné závazky nepřijímají. V případě potřeby podrobnější informace, např. kolik prostředků bylo vynaloženo na jednotlivé kategorie dálnic, se prosím obraťte na Ministerstvo dopravy. Ministerstvo financí touto informací nedisponuje.

Příloha:

Tabulka č. 1: Státní záruky za vybrané úvěry - inventura závazků k 31.12.2007

 Státní záruky za vybrané úvěry - inventura závazků k 31.12.2007

Tabulka č. 2: Přímé úvěry státu od EIB - doprava

 Přímé úvěry státu od EIB - doprava

Tabulka č. 3:

 

Zobrazit formulář

Kontaktní formulář

Toto pole nevyplňujte!!!

Tato stránka je chráněna systémem reCAPTCHA a platí tyto zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.