CZ EN

Regulace on-line hazardu funguje

Ministerstvo financí se ohrazuje proti tvrzení v E15 z 16. října, že jeho opatření v oblasti regulace hazardu opomíjí on-line prostředí. Naopak, Ministerstvo financí již v roce 2016 prosadilo revoluční Zákon o hazardních hrách, který pro oblast on-line hazardu nastavil naprosto jasná pravidla. Připomínáme, že tímto komplexním právním rámcem pro hazard došlo k nápravě zcela nevyhovujících podmínek, které v této oblasti dříve panovaly, neboť právní úprava hazardu z roku 1990 se zejména v důsledku dynamického rozvoje internetu stala postupem času naprosto nedostačující. Kromě toho, že tento zákon zavedl povinnou registraci všech on-line hráčů hazardních her, přinesl také důležitá opatření na jejich ochranu a významně jsme zredukovali černý trh. Jen za první měsíc účinnosti nového zákona o hazardních hrách zmizelo z českého trhu 90 % ilegálního hazardu na internetu.

Po razantním omezení ilegálního hazardu a zavedení souboru ochranných opatření (nejen na internetu) proti vzniku závislosti jsme na začátku června letošního roku spustili první část informačního IT systému provozování hazardních her jako další krok k plnohodnotné, moderní a funkční regulaci hazardu. Posledním zbývajícím krokem bude doplnění systému o registr vyloučených hráčů, který chce Ministerstvo financí spustit v polovině příštího roku. Díky němu dokáže vyloučit příjemce dávek v hmotné nouzi, dlužníky v úpadku, gamblery se soudním zákazem nebo nařízenou ochrannou léčbou závislosti a také patologické hráče, kteří o zapsání sami požádají.

Argumentaci použitou v článku, že daňový balíček pro rok 2019 nikterak neřeší on-line hazard, tedy považujeme za nepochopení základních ambicí daňového zákona, která navíc zcela opomíjí objektivně prováděné kroky rezortu financí v této oblasti.

Zobrazit formulář

Kontaktní formulář

Toto pole nevyplňujte!!!

Tato stránka je chráněna systémem reCAPTCHA a platí tyto zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.