CZ EN

Ministerstvo financí spouští Národní registr projektů finančního vzdělávání

Dnešním dnem spouští Ministerstvo financí na svých webových stránkách www.financnigramotnost.mfcr.cz Národní registr projektů finančního vzdělávání.

Cílem registru je informovat zájemce o projektech, které poskytují nezávislé, odborné a objektivní finanční vzdělávání. „V současnosti mají dostupné finančně vzdělávací projekty na trhu různé zaměření i kvalitu a je obtížné se v nich orientovat. Ministerstvo financí proto definovalo základní kritéria kvality, které prvních 20 zveřejněných projektů splňují. A ředitelé škol či další zájemci mezi nimi mohou bez obav vybírat,“ vysvětluje Lenka Dupáková.

Měření finanční gramotnosti dospělých a Národní registr projektů finančního vzdělávání představují dva hlavní nástroje aktuální Národní strategie finančního vzdělávání 2.0. „Vedle již fungujícího povinného finančního vzdělávání na základních a středních školách, které Česká republika zavedla jako jedna z prvních zemí na světě, se nově zaměříme na ohrožené skupiny dospělé populace, jako jsou senioři, lidé čerpající pomoc v hmotné nouzi a nezaměstnaní. Vedle nich i na sociální pracovníky nebo policisty, kteří těmto ohroženým osobám pomáhají,“ uzavírá Lenka Dupáková.

Zobrazit formulář

Kontaktní formulář

Toto pole nevyplňujte!!!

Tato stránka je chráněna systémem reCAPTCHA a platí tyto zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.