CZ EN

Materiály na jednání vlády dne 22. listopadu 2023

Bod č. 9: Stanovisko Ministerstva financí ke Kontrolnímu závěru Nejvyššího kontrolního úřadu z kontrolní akce č. 22/07„Peněžní prostředky státu určené na kompenzační bonus v souvislosti s opatřeními ke zmírnění důsledků pandemie onemocnění covid-19“

Cílem kontroly bylo prověřit, zda byly peněžní prostředky určené na kompenzační bonus v souvislosti s pandemií covidu-19 vynaloženy účelně a v souladu s právními předpisy a zda kontrolní systém Finanční správy ČR vedl k čerpání bonusu v souladu s právními předpisy. Kontrolovanými osobami byly Ministerstvo financí, Generální finanční ředitelství, FÚ pro Jihočeský kraj, FÚ pro Olomoucký kraj a FÚ pro Plzeňský kraj. Kontrolovaným obdobím byly roky 2020 až 2022.

Kontrolovaným objemem na úrovni systému u MF a GFŘ byla celková vyplacená částka kompenzačního bonusu za roky 2020–2022, která činila 48,3 mld. Kč. Kontrolovaným objemem u tří finančních úřadů byla celková vyplacená částka kompenzačního bonusu za roky 2020–2022 ve výši 11,3 mil. Kč.

NKÚ v Kontrolním závěru konstatuje, že podpora formou kompenzačního bonusu splnila cíl zmírnit dopady opatření souvisejících s epidemií koronaviru SARS-CoV-2.

Zobrazit formulář

Kontaktní formulář

Toto pole nevyplňujte!!!

Tato stránka je chráněna systémem reCAPTCHA a platí tyto zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.