CZ EN

Ministerstvo financí se nepřepočítalo

Reakce na - Zdroj: Kverulant.org, 8.12.2014, článek Jak se na Ministerstvu financí přepočítali

Reakce MF:

Ministerstvo financí uvádí na pravou míru nedorozumění, které vzniklo v průběhu komunikace mezi ním a serverem Kverulant.org ve věci úspor v provozu systému Státní pokladny.

Předně je nutné říci, že se Ministerstvo financí nepřepočítalo a že veškerá čísla, která zveřejnilo v tiskových zprávách, či poskytlo na dotaz serveru Kverulant, odpovídají skutečnosti a nejsou v rozporu.

Jak čísla za celkový provoz systému Státní pokladny, které Ministerstvo financí poskytlo na dotaz Kverulantu (a které Kverulant v článku zmiňuje), tak čísla za provozní náklady na aplikační podporu tohoto systému (kde došlo k úspoře 70% - viz tisková zpráva), dokládají významné úspěchy Ministerstva financí ve snaze o snížení nákladů souvisejících s IISSP.

70 % úspora v provozních nákladech vyplývá z výběru výhodnější nabídky na aplikační podporu systému, která snížila měsíční náklady z 19,7 milionů měsíčně bez DPH na 5,7 milionů měsíčně bez DPH. Pokud bychom měli hovořit o celkových nákladech na provoz systému IISSP, je nutné započítat také náklady na hardwarovou podporu systému (Ministerstvo financí na rok 2015 již vyjednalo slevu 71,8 mil. Kč) a náklady na maintenance licencí SAP (aktuálně podepisujeme smlouvu o centrálním zadávání s ostatními resorty, díky čemuž dojde ke snížení poplatků všem zapojeným subjektům).

Zobrazit formulář

Kontaktní formulář

Toto pole nevyplňujte!!!

Tato stránka je chráněna systémem reCAPTCHA a platí tyto zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.