CZ EN

Rozpočet pro českou diplomacii se navýší o 253 milionu korun

Rozpočet Ministerstva zahraničních věcí získá oproti původnímu návrhu 253 milionu korun navíc. Z této částky půjde prioritně více prostředků na zahraniční rozvojovou spolupráci, dále na pomoc v severní Africe a v Sýrii za účelem zamezení nelegální migrace a také na otevření nové ambasády v Singapuru. Na dnešní schůzce se na tom dohodli ministryně financí Alena Schillerová s ministrem zahraničí Tomášem Petříčkem.

„Navýšili jsme prostředky na pomoc v Africe, v Sýrii a zahraniční rozvojovou spolupráci, což je v souladu s naší dlouhodobou zahraniční politikou. Chceme pomáhat v ohnisku a v místě problému,“ uvádí ministryně financí Alena Schillerová.

Dohodnutý rozpočet zabezpečí českým občanům kvalitní a dostupné služby v zahraničí, zajistí plnění úkolů české diplomacie i nástroje pro předcházení nelegální migraci. "Souhlasím s navrženým rozpočtem v podobě, na které jsme se s paní ministryní domluvili. Pro mě bylo důležité, že paní ministryně mi jasně řekla, že do budoucna budeme garantovat fungování našich ambasád,“ zhodnotil výsledky jednání ministr zahraničí Tomáš Petříček.

Zobrazit formulář

Kontaktní formulář

Toto pole nevyplňujte!!!

Tato stránka je chráněna systémem reCAPTCHA a platí tyto zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.