CZ EN

MF se dohodlo s MMR na podobě rozpočtu pro rok 2020

Ministryně financí Alena Schillerová a ministryně pro místní rozvoj Klára Dostálová se na dnešním jednání dohodly na podobě rozpočtu rezortu MMR pro rok 2020. Hladké jednání bylo vyvrcholením dosavadní práce expertních týmů a jeho výsledkem bylo kromě vzájemné dohody také dílčí navýšení rozpočtu kapitoly o téměř 200 mil. Kč.

„Mou hlavní prioritou bylo zajistit dostatek prostředků na řešení aktuálních problémů, které vznikají v některých obcích v důsledku intenzivního boje s kůrovcovou kalamitou. Obce v postižených oblastech se potýkají s poškozováním silnic, které jsou neúměrně zatěžovány těžkou technikou převážející zasažené kmeny stromů. Proto jsme se paní ministryní Schillerovou dohodly na uvolnění 140 mil. Kč, které tyto obce v rámci speciálního programu získají,“ uvedla po jednání ministryně pro místní rozvoj Klára Dostálová.

„Dnešní jednání s paní ministryní bylo velmi konstruktivní a rychlé. Další priority, na nichž jsme se společně dohodly, je zajištění financování digitalizace stavebního řízení a také prostředky na pořádání významných akcí v příštím roce, jako například MotoGP. Celkově bude MMR v roce 2020 hospodařit s částkou 4,8 mld. Kč jen z národních zdrojů,“ dodala ministryně financí Alena Schillerová.

Zobrazit formulář

Kontaktní formulář

Toto pole nevyplňujte!!!

Tato stránka je chráněna systémem reCAPTCHA a platí tyto zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.