CZ EN

Dohoda na rozpočtu MPO: Rekordní výdaje na vědu a výzkum a posílení kapitoly o 0,5 mld. Kč

Jednání o rozpočtu na rok 2020 s jednotlivými kapitolami pokračovalo schůzkou ministryně financí Aleny Schillerové a ministra průmyslu a obchodu Karla Havlíčka. Výsledkem jednání jsou rekordní investice do vědy a výzkumu, které v příštím roce jen z národních zdrojů dosáhnou 37 mld. Kč, což je o 1 mld. Kč více než představuje letošní rozpočet a oproti roku 2018 dokonce o 3,5 mld. Kč více. Rozpočet samotného rezortu MPO pak bude oproti původnímu návrhu posílen o 450 mil. Kč.

„Kromě věcného jednání oceňuji také to, že Ministerstvu průmyslu a obchodu se v posledních měsících úspěšně daří čerpat také nespotřebované výdaje, které na rozdíl od řady jiných rezortů nezůstávají ležet ladem, ale jsou aktivně zapojovány k pokrytí rozpočtových potřeb rezortu. To je velmi důležité, protože i díky tomu můžeme hovořit o naprosto rekordních sumách, které v příštím roce poplynou na podporu českého průmyslu a jeho konkurenceschopnosti“, říká ministryně financí Alena Schillerová.

„Navýšení rozpočtu rezortu průmyslu a obchodu o 450 mil. Kč bude složeno z 200 mil. Kč na dobíhající investiční pobídky, 200 mil. Kč na sanace a rekultivace území zasažených těžbou, 25 mil. Kč na zavádění digitálního televizního vysílání ve společenských místnostech sociálních zařízení typu domovy důchodců a 5 mil. Kč na podporu inovační strategie Česká republika - Země pro budoucnost. Jednání považuji za úspěšné, neboť jsme doladili všechny potřebné detaily“, zhodnotil výsledky jednání ministr průmyslu Karel Havlíček.

Zobrazit formulář

Kontaktní formulář

Toto pole nevyplňujte!!!

Tato stránka je chráněna systémem reCAPTCHA a platí tyto zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.