CZ EN

Ministr financí jmenoval nového náměstka a ředitele úřadu

Ministr financí Andrej Babiš k dnešnímu dni jmenoval náměstkem pro dohled nad loteriemi a hospodaření s majetkem státu Ondřeje Závodského. Závodský dosud působil jako právník příspěvkové organizace Ministerstva vnitra. Poté, co opakovaně upozorňoval na různé podezřelé smlouvy, byl v září 2010 přechodně sesazen na pozici řadového referenta. V březnu 2011 byl za svůj postoj ke korupci a rozkrádání veřejného majetku oceněn Nadačním fondem proti korupci. Vystudoval Právnickou fakultu Univerzity Karlovy.

Dále ministr financí jmenoval do funkce ředitele úřadu Jiřího Nováčka. Ten bude mít na starost personální odbor, rozpočet úřadu společně s veřejnými zakázkami, hospodářskou správu, bezpečnost a krizové řízení. Nováček působil od roku 2005 na MMR, naposledy jako náměstek pro řízení úřadu a veřejné zakázky. Absolvoval Fakultu elektrotechnickou VUT v Brně, obor telekomunikace. V letech 1999 - 2004 vystudoval na Masarykově univerzitě v Brně fakultu právnickou, obor právo a právní věda. V roce 2010 pak složil advokátní zkoušky.

Ministr financí také ke stejnému datu odvolal z funkce náměstka Radoslava Bulíře, který však v resortu zůstává a vrací se na pozici ředitele odboru pro rozvoj ICT.

 

Mgr. Marek Zeman
Ředitel odboru vnějších vztahů a komunikace

Zobrazit formulář

Kontaktní formulář

Toto pole nevyplňujte!!!

Tato stránka je chráněna systémem reCAPTCHA a platí tyto zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.