CZ EN

Informace Odborné knihovny MF - č. 13/2010

  • V tomto čísle jsou z českých titulů podchycena např. témata: územní rozpočty a státní závěrečný účet v roce 2009, majetkové účasti ÚSC na obchodních společnostech, trendy ve výši státních důchodů v Německu, rozpočtový proces na příkladu Pardubického kraje, ručení za odvod DPH, seminář EIPA k aktuálním otázkám evropského a finančního práva,  česká daňová správa v roce 2011, dlouhodobé vazby na českém úvěrovém trhu a faktory ovlivňující spoření na důchod (v angličtině).
  • Ze zahraničních zdrojů se upozorňuje např. na  články z německy psaného tisku, týkající se bankovního insolvenčního práva (rozšíření práva finančního dozoru), reformy zdanění pozemků a nemovitostí, podnikového důchodového zabezpečení, důvodů navržené daně z uhlí, znovuoživení hospodářství a hodnocení finanční situace domácností. Všechny uvedené články se týkají Německa. Z anglicky psaného tisku  doporučujeme stati o řeckých veřejných financích, o zdanění alkoholu, o italském daňovém systému, o mezinárodních programech proti praní špinavých peněz, o budoucnosti internetu a o výdajích na obranu (nepřiměřeně vysoké ceny zbraní).

Dokumenty ke stažení

Zobrazit formulář

Kontaktní formulář

Toto pole nevyplňujte!!!

Tato stránka je chráněna systémem reCAPTCHA a platí tyto zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.