CZ EN

Odkup pozemku pod silnicí

Dotaz:

Může Krajský úřad při odkupu pozemku pod silnicí III. třídy do majetku kraje uplatnit kupní cenu ve výši 50,- Kč/m2 podle písmene b) položky č. 1 části I. oddílu A výměru MF č. 01/2017, kterým se vydává seznam zboží s regulovanými cenami; tzn., musí dodržet úředně stanovenou maximální cenu?

Odpověď:

Cenová regulace formou maximálních cen při nákupu nemovitostí se vztahuje pouze na ty případy, které vyhovují určeným podmínkám, uvedeným v položce č. 1 části I. oddílu A výměru MF č. 01/2017, tedy na ty případy, kdy v pozici kupujícího je stát, resp. subjekty v této položce vyjmenované. Na nemovitosti nakupované kraji či obcemi se tedy nevztahuje. Prodej pozemků pod komunikacemi III. třídy se v daném případě realizuje za ceny, sjednané dohodou mezi vlastníkem pozemku a krajem, který je vlastníkem komunikace. Výše kupní ceny by přitom měla vycházet z ceny pozemků v místě a čase obvyklé.

Zobrazit formulář

Kontaktní formulář

Toto pole nevyplňujte!!!

Tato stránka je chráněna systémem reCAPTCHA a platí tyto zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.