CZ EN

Nástroje právní regulace umísťování sdílených kol a koloběžek na veřejná prostranství v rámci komerční služby „bikesharing“

Společné metodické doporučení Ministerstva vnitra a Ministerstva dopravy

S ohledem na skutečnost, že se umísťování sdílených kol a koloběžek na veřejná prostranství stalo problémem většiny velkých měst v České republice, přistoupilo Ministerstvo vnitra ve spolupráci s Ministerstvem dopravy k vydání materiálu nazvaného „Metodické doporučení pro obce – nástroje právní regulace umísťování sdílených kol a koloběžek na veřejná prostranství v rámci komerční služby „bikesharing“. Cílem materiálu je představit místním samosprávám základní nástroje, které mohou v současné době využít k regulaci provozování komerční služby „bikesharing“. Metodická pomůcka je zveřejněna na webu Ministerstva vnitra v sekci Metodické materiály ODK / Další metodické materiály, viz Dokumenty ODK - Ministerstvo vnitra České republiky (mvcr.cz). Ministerstvo financí v této souvislosti upozorňuje, že jedním z nástrojů, které mohou samosprávy využít, je i zpoplatnění umísťování kol a koloběžek na veřejná prostranství v rámci služby „bikesharing“ místním poplatkem za užívání veřejného prostranství.

Zobrazit formulář

Kontaktní formulář

Toto pole nevyplňujte!!!

Tato stránka je chráněna systémem reCAPTCHA a platí tyto zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.