CZ EN

Česká konsolidační agentura nabízí k prodeji pohledávky za společností Plynostav Pardubice

TISKOVÁ ZPRÁVA - Česká konsolidační agentura nabízí k prodeji pohledávky za společností Plynostav Pardubice

Česká konsolidační agentura (ČKA) dnes vyhlásila veřejné výběrové řízení na postoupení pohledávek za společností Plynostav Pardubice holding a.s. Tento podnik byl na základě usnesení vlády z 15.9. 2004 zařazen do restrukturalizačního programu EXIT 2, to znamená, že pohledávky jsou určeny k prodeji strategickému investorovi.

Termín ukončení lhůty pro podávání nabídek byl stanoven na 10.12. 2004. Rozhodujícími kritérii pro úspěch ve výběrovém řízení jsou výše nabídnuté kupní ceny a kvalita podnikatelského záměru. Ten by měl obsahovat závazek využít postoupenou pohledávku k finanční restrukturalizaci podniku a záměry v oblasti zaměstnanosti a rozvoje stávajícího výrobního programu.

Konkrétní podmínky soutěže jsou zveřejněny na internetových stránkách ČKA.

Společnost Plynostav Pardubice se zabývá především činnostmi souvisejícími s výstavbou plynovodů. Pohledávky za společností byly na ČKA převedeny z České spořitelny a ČSOB po bývalé IPB. Celková výše pohledávek ke konci října 2004 byla 184,6 milionu korun.

Jiří Pekárek,
tiskový mluvčí, Česká konsolidační agentura

Zobrazit formulář

Kontaktní formulář

Toto pole nevyplňujte!!!

Tato stránka je chráněna systémem reCAPTCHA a platí tyto zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.