CZ EN

Zájemci o blok konkurzních pohledávek předložili předběžné nabídky

TISKOVÁ ZPRÁVA - Zájemci o blok konkurzních pohledávek předložili předběžné nabídky

Celkem pět zájemců dnes předložilo předběžné nabídky v obchodní veřejné soutěži na odkoupení již třetího velkého bloku pohledávek České konsolidační agentury (ČKA). Jedná se o 2797 pohledávek v nominální výši 62,5 miliardy korun za 1621 klienty, na jejichž majetek byl prohlášen konkurs.

ČKA obdržela nabídky od firem AB-REAL Plzeň,a.s., Blaydon Trading, EC GROUP,a.s., J&T Investment Advisors a TODAFIN,s.r.o. Cenové návrhy se pohybují v rozmezí 1,5 - 1,6 miliardy korun.

ČKA nyní do konce týdne vyhodnotí všechny nabídky a vybere uchazeče, kteří absolvují druhé kolo soutěže, které by mělo začít 21.května 2003. Rozhodujícím kritériem výběru vítězné nabídky je výše předložené ceny za celý blok.

V rámci prvního kola soutěže již všichni soutěžící složili úročenou finanční jistinu ve výši 100 milionů korun. Své konečné nabídky, které ČKA očekává 20. června, pak mohou účastníci soutěže snížit oproti předběžným maximálně o 20 procent.

ČKA již úspěšně dokončila prodeje dvou velkých bloků pohledávek. Pilotní portfolio o celkovém objemu 20,6 miliardy korun odkoupila v roce 2001 společnost Goldmann Sachs, za druhý blok v hodnotě 37,8 miliardy loni nabídla nejvyšší částku společnost EC Group.

Bližší podrobnosti o soutěži včetně jejích podmínek lze nalézt na internetové adrese ČKA.

Jiří Pekárek,
tiskový mluvčí ČKA

Zobrazit formulář

Kontaktní formulář

Toto pole nevyplňujte!!!

Tato stránka je chráněna systémem reCAPTCHA a platí tyto zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.