CZ EN

Předáním Kajmanských fondů na ČKA je transakce „ex-IPB“ uzavřena

SPOLEČNÁ TISKOVÁ ZPRÁVA ČSOB a ČKA - Předáním Kajmanských fondů na ČKA je transakce „ex-IPB“ uzavřena

Dnešním podpisem sady smluv dochází k faktickému předání podkladových aktiv kajmanských fondů České konsolidační agentuře. Smluvní strany, mezi nimi ČSOB, ČKA, český stát zastoupený Ministerstvem financí a 19 zahraničních právních subjektů,

ujednaly, že ČKA přímo získává cenné papíry, pohledávky a také hotovost, které byly dosud ve vlastnictví či ve správě fondů v Karibiku a dalších souvisejících subjektů. Tím se naplňuje usnesení Vlády ČR č. 761 ze dne 21. července 2003. ČKA již před časem uhradila zálohu na kupní cenu převáděných kajmanských aktiv.

Nabytí tzv. kajmanských aktiv Českou konsolidační agenturou bylo posledním zbývajícím krokem převodu aktiv z bilance někdejší IPB na stát. Transakce „ex-IPB“ je tak uzavřena.

Součástí dnešní sady dohod, která představuje ve všech podepisovaných výtiscích kolem 50 tisíc stran textu, je také smlouva mezi ČSOB, ČKA a KPMG o provedení dohodnutých auditorských postupů, jimiž se prověří hospodaření kajmanských fondů od jejich vzniku až do současnosti. KMPG bude rovněž prověřovat procedury vedoucí k postupné likvidaci kajmanských struktur, tak jak byla dohodnuta.

Milan Tománek
výkonný ředitel Komunikace a vztahy k investorům ČSOB

Jiří Pekárek
tiskový mluvčí ČKA

 

Zobrazit formulář

Kontaktní formulář

Toto pole nevyplňujte!!!

Tato stránka je chráněna systémem reCAPTCHA a platí tyto zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.