CZ EN

Otevřená řízení se vyplácí: provoz Státní pokladny opět zlevňuje

Ministerstvo financí znovu zlevňuje provoz Integrovaného informačního systému Státní pokladny (IISSP), když v otevřeném výběrovém řízení vybralo nejvhodnějšího dodavatele na následujících 27 měsíců podpory jeho provozu. Ve výběrovém řízení byla vybrána nabídka, která oproti stavu před otevřením soutěže představuje úsporu přes 75%, aniž by došlo k jakémukoliv omezení služeb či zhoršení odběratelských podmínek.

Ministerstvo financí tak navázalo na úspěch z února 2014, kdy měsíční cenu podpory snížilo z 19,7 mil. Kč na 5,7 mil. Kč, tedy o 70%. Díky nové smlouvě klesnou měsíční náklady dokonce na 4,8 mil. Kč, čímž dojde k další úspoře ve výši bezmála 1 mil. Kč měsíčně. „Jen se tím potvrzuje, že v transparentní otevřené soutěži lze dosáhnout skutečně překvapivých úspor peněz daňových poplatníků,“ uvedl ministr financí Andrej Babiš, jehož prioritou je, aby se jednací řízení bez uveřejnění zadávaly co nejméně a pouze v nutných a odůvodněných případech.

Vítěznou nabídkou se stala nabídka společnosti IBM Česká republika, spol. s r.o. s objemem plnění 129 800 000 Kč bez DPH za období 27 měsíců od podpisu smlouvy.

Zobrazit formulář

Kontaktní formulář

Toto pole nevyplňujte!!!

Tato stránka je chráněna systémem reCAPTCHA a platí tyto zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.