CZ EN

Organizační a personální změny na Ministerstvu financí

První místopředseda vlády a ministr financí Andrej Babiš rozhodl o změně organizační struktury a o personálních změnách na Ministerstvu financí k 1. dubnu 2014. Cílem těchto změn je zvýšení efektivity řízení ministerstva a zlepšení práce úřadu.

V souvislosti s organizačními změnami byl snížen počet náměstků ministra financí. Sekce Finanční trh byla sloučena se sekcí Mezinárodní vztahy, kterou nově povede náměstek ministra Martin Pros. Agenda strategických společností a investičních pobídek byla převedena přímo pod ministra financí. Odbor Kabinet ministra byl zrušen a místo něj vzniklo samostatné oddělení, které nově spadá do sekce Kabinet a řízení úřadu.

V rámci personálních změn byl odvolán náměstek ministra financí pro finanční trh Radek Urban a odvolána náměstkyně ministra financí pro mezinárodní vztahy Eva Anderová. Dále byli odvoláni ředitel odboru Řízení a provoz ICT resortu Luděk Novotný, ředitel odboru Účetnictví a audit Petr Plesnivý a ředitel odboru Bezpečnost a krizové řízení Radomír Kop. Své působení na Ministerstvu financí ukončil také ředitel odboru Hospodaření s majetkem státu Igor Fojtík.

 

Mgr. Marek Zeman
Ředitel odboru vnějších vztahů a komunikace

Zobrazit formulář

Kontaktní formulář

Toto pole nevyplňujte!!!

Tato stránka je chráněna systémem reCAPTCHA a platí tyto zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.