CZ EN

Ministerstvo financí prosadilo změny ve vedení Českého Aeroholdingu

Ministerstvo financí, které vykonává akcionářská práva České republiky ve společnosti Český Aeroholding, dnes rozhodlo o změnách v představenstvu a dozorčí radě této společnosti.

Odvoláni byli členové představenstva Philippe Marc Moreels, Josef Adam a Jozef Sinčák. Zůstávají Miroslav Dvořák a Petr Vlasák. Kromě nich budou v představenstvu nově zasedat Václav Řehoř, Zuzana Tairová a Petr Pavelec. Došlo k obměně dozorčí rady společnosti, kterou nově tvoří: Jan Švejnar, Tomáš Šabatka, Jiří Opletal, Petr Blažek a Michal Požár. Členy dozorčí rady zůstávají zástupci zaměstnanců Vladimír Charouz a Jan Douša.

Ministerstvo financí učinilo tento krok proto, aby perspektivně připravilo společnost pro potenciální vstup na burzu cenných papírů. Tomu musí předcházet projednání zákona, který blokuje privatizaci letiště, v koalici.

Ministerstvo financí bude prostřednictvím Českého Aeroholdingu, se svým strategickým partnerem Korean Air, aktivně spolupracovat při restrukturalizaci ČSA. Roli Korean Air vnímá Ministerstvo financí jako klíčovou.

Aby bylo možné výše uvedených úkolů dosáhnout, musí pokračovat zvyšování efektivity chodu firmy, revize její dlouhodobé strategie a business plánu. To vše v úzké návaznosti na úpravu organizačního a právního uspořádání holdingu, které musí doprovázet prohloubení otevřené a transparentní komunikace.

Noví členové vedení Českého Aeroholdingu:

Ing. Václav Řehoř, PhD., MBA

Vystudoval Českou zemědělskou univerzitu v Praze, kde získal i titul PhD. se zaměřením na ekonomiku a řízení podniku. Na PIBS The Manchester Metropolitan University/VŠE Praha vystudoval MBA. Během své třiadvacetileté pracovní kariéry působil na různých pozicích ve společnostech v ČR, Velké Británii a v Kanadě. V posledních osmi letech pracoval pro firmy vlastněné private equity fondy: Advent International, ARX Equity Partners nebo Benson Oak. Od roku 2006 působil jako finanční ředitel a jednatel ve firmě CCS ze skupiny Fleetcor Technologies a od října 2007 do roku 2011 byl pověřeným generálním ředitelem této společnosti. V letech 2011 - 2013 zastával pozici CFO Fleetcor Europe. Momentálně pracuje jako konzultant pro private equity společnosti.

Ing. Zuzana Tairova FCCA

Vystudovala Vysokou školu ekonomickou v Praze obor účetnictví a finanční řízení podniku a je členem Asociace certifikovaných účetních (ACCA). Od roku 1998 pracuje ve společnosti PricewaterhouseCoopers Audit, s.r.o., kde od roku 2007 zastávala pozici ředitelky v oddělení auditorských služeb. V letech 2008 až 2010 působila v Almaty v Kazachstánu a dále v roce 2007 působila v Moskvě v Ruské Federaci jako člen regionálního vedení auditorských služeb sítě PwC ve střední a východní Evropě. Během pracovní kariéry načerpala řadu zkušeností na auditorských a poradenských projektech ve Spojených státech amerických a řadě evropských zemí.

JUDr. Petr Pavelec, LL.M.

Vystudoval Právnickou fakultu Univerzity Karlovy v Praze a University of Warwick, International Economic Law, postgraduální program. Více než devět let sbíral zkušenosti v renovovaných zahraničních advokátních kancelářích, mezi poslední z nich patří advokátní kancelář White & Case, kde zastával pozici seniorního advokáta. Ve své praxi se věnoval zejména korporátnímu právu, M&A a Private Equity transakcím.

Zobrazit formulář

Kontaktní formulář

Toto pole nevyplňujte!!!

Tato stránka je chráněna systémem reCAPTCHA a platí tyto zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.