Ministr financí podepsal daňovou smlouvu s Belgií

oddělení 2101 - Tiskové

Vydáno

• Ministerstvo financí
  • Ministr financí
  • Eduard Janota
  • Smlouva o zamezení dvojímu zdanění
  • Boj proti daňovým únikům
  • Belgie

Ministr financí Eduard Janota dnes podepsal se svým belgickým protějškem Didierem Reyndersem Protokol ke Smlouvě mezi Českou republikou a Belgickým královstvím o zamezení dvojího zdanění a zabránění daňovému úniku v oboru daní z příjmu a z majetku. Jeho hlavním cílem je zajištění výměny daňových informací v souladu se současnými trendy.

V dubnu 2009 belgická strana navrhla České republice dojednat k již platné smlouvě doplňující protokol. Tato iniciativa belgické strany, kterou Česká republika přivítala, vzešla z reakce na poslední vývoj v oblasti standardů OECD ohledně výměny daňových informací. Protokolem zajištěná modifikace textu smlouvy plně odráží mezinárodní vývoj a trendy v daňové oblasti, a to zejména v rámci práce OECD, EU a G 20.

Po svém vstupu v platnost a v účinnost protokol přispěje k lepší koordinaci činností daňových úřadů obou států směřující k omezení případných daňových úniků a podvodů.

Mgr. Ondřej Jakob
tiskový mluvčí Ministerstva financí

Fotografie č. 1

• Ministr financí Eduard Janota a vicepremiér a ministr financí Belgického království Didier Reynders