CZ EN

Evropská komise prodloužila ČR možnost realizace Fondu solidarity EU v souvislosti s povodněmi

Ministerstvu financí byla prodloužena lhůta pro použití příspěvku z Fondu solidarity Evropské unie na 18 měsíců, tj. do 18. 9. 2015. O možnosti prodloužit lhůtu realizace Fondu solidarity EU na financování záchranných opatření v souvislosti s povodněmi v České republice v červnu roku 2013 bylo Ministerstvo financí informováno zástupcem Evropské komise v březnu 2015. Povodně zasáhly Jihočeský, Plzeňský, Středočeský, Královehradecký, Ústecký, Liberecký kraj a území hlavního města Prahy. Po důkladném zvážení aktuální situace se Ministerstvo financí rozhodlo žádost o prodloužení podat a zajistit tak co nejefektivnější čerpání finančních prostředků poskytnutých z Fondu. Předložení žádosti o prodloužení vyplývalo ze změny Nařízení Evropské komise č. 2012/2002, která vstoupila v platnost dne 28. 6. 2014.

Dohoda o implementaci Fondu solidarity EU v ČR z 12. 3. 2014 zůstává v platnosti v původním znění. Možnosti prodloužení využily kromě ČR také Spolková republika Německo (povodně z roku 2013) a Rumunsko (sucho a požáry z roku 2012).

Zobrazit formulář

Kontaktní formulář

Toto pole nevyplňujte!!!

Tato stránka je chráněna systémem reCAPTCHA a platí tyto zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.