CZ EN

Fitch potvrdil rating Mezinárodní investiční banky na úrovni „A-“

Ratingová agentura Fitch 18. srpna 2021 potvrdila kvalitativní rozvoj činnosti Mezinárodní investiční banky (MIB), její finanční stabilitu a schopnost vyrovnat se s dopady pandemie COVID-19. Bance byl potvrzen rating na úrovni A-, k jehož přidělení (zlepšení z úrovně BBB+) došlo v loňském roce. Pozitivně hodnocenými faktory jsou silná likvidita, stále se zlepšující rizikové profily s ohledem na zlepšování kvality a diverzifikace investičního portfolia, a také úspěchy na kapitálovém trhu, které umožňují nabízet konkurenční sazby. Agentura také oceňuje promptní a flexibilní reakci na celosvětovou pandemii, což bance umožnilo i přes negativní dopady udržet stanovené plnění dlouhodobé strategie.

Již v dubnu 2021 došlo k potvrzení ratingu stejné úrovně od agentury S&P.

Podrobněji k ratingové zprávě:

Mezinárodní investiční banka (MIB, IIB) byla založená v roce 1970. Současnými akcionáři banky jsou Bulharsko, Česká republika, Kuba, Maďarsko, Mongolsko, Rumunsko, Rusko, Slovensko a Vietnam. Banka prošla od konce roku 2012 významnou modernizací. Současné ratingy: S&P A- (výhled stabilní), Moody's A3 (výhled stabilní), Fitch A- (výhled stabilní), Dagong Europe A- (výhled stabilní), ACRA A (výhled stabilní).

Web MIB (IIB): www.iib.int

Zobrazit formulář

Kontaktní formulář

Toto pole nevyplňujte!!!

Tato stránka je chráněna systémem reCAPTCHA a platí tyto zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.