CZ EN

Strategie financování a řízení státního dluhu České republiky na rok 2020 – aktualizace na 2. pololetí

Ministerstvo financí předkládá v souladu s kalendářem uveřejňovaných informací Strategii financování a řízení státního dluhu České republiky na rok 2020 – aktualizace na 2. pololetí, která reflektuje vládou navržené zvýšení rozpočtovaného schodku státního rozpočtu na 500 mld. Kč. K dnešnímu dni bylo úspěšně pokryto již více jak 77 % korunové potřeby financování v letošním roce, čímž si Ministerstvo financí vytvořilo dostatečný prostor pro její hladké pokrytí další emisní činností v průběhu druhého pololetí.

Aktualizace strategie obsahuje aktualizovaný program financování České republiky v roce 2020 a plán jeho realizace ve druhém pololetí. Limity a cíle pro jednotlivé sledované rizikové ukazatele portfolia státního dluhu definované ve Strategii financování a řízení státního dluhu České republiky na rok 2020 zůstávají i nadále v platnosti až do konce letošního roku 2020. Aktualizace strategie byla prezentována zástupcům primárních dealerů českých státních dluhopisů a České národní banky v rámci jednání 22. Výboru primárních dealerů konaného dne 26. června 2020.

Dokumenty ke stažení

 

Dokumenty ke stažení

Zobrazit formulář

Kontaktní formulář

Toto pole nevyplňujte!!!

Tato stránka je chráněna systémem reCAPTCHA a platí tyto zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.