CZ EN

Analýza systému kontrol územních samosprávných celků

Analýza systému kontrol byla schválena na jednání vlády 19. 4. 2017 a bude předložena Poslanecké sněmovně Parlamentu České republiky k dalšímu projednání.

Analýza byla vytvořena v součinnosti s kontrolními orgány, kraji a Svazem měst a obcí v průběhu druhé poloviny roku 2016. Primárním cílem této analýzy je identifikovat případné duplicity v kontrolním systému a navrhnout opatření, jak je omezit či ideálně plně eliminovat. Navrhnutá opatření by měla přispět k efektivnějšímu fungování kontrolního systému, včetně harmonogramu jejich implementace.

V rámci analýzy jsou nejprve podrobně představeny jednotlivé typy kontrol. Materiál dále obsahuje analýzu rozdílů v rozhodovací praxi, která na základě případových studií demonstruje, proč může v téže věci u dvou různých orgánů dojít k rozdílným rozhodnutím. Následuje analýza nákladů, tj. zhodnocení náročnosti kontrol jak na straně kontrolujících orgánů, tak na straně obcí. Analýza využívání výsledků z kontrol vyhodnocuje, zda jsou výsledky z jednotlivých kontrol dále efektivně sdíleny a využívány. Na závěr je zpracováno vyhodnocení fungování stávajícího systému a jsou navrhnuta opatření, která povedou k odstranění zjištěných nedostatků, včetně harmonogramu implementace změn.

Dokumenty ke stažení

Zobrazit formulář

Kontaktní formulář

Toto pole nevyplňujte!!!

Tato stránka je chráněna systémem reCAPTCHA a platí tyto zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.