CZ EN

Bude se do posledních 4 rozpočtových let při ověření poměru dluhu územního celku k průměru jeho příjmů za poslední 4 rozpočtové roky podle právního předpisu upravujícího rozpočtovou odpovědnost započítat i období...?

Dotaz:

Bude se do posledních 4 rozpočtových let při ověření poměru dluhu územního celku k průměru jeho příjmů za poslední 4 rozpočtové roky podle právního předpisu upravujícího rozpočtovou odpovědnost započítat i období, za které se vyjádření do zprávy o výsledku přezkoumání hospodaření uvádí nebo se bude jednat o období bezprostředně předcházející období, za které se vyjádření do zprávy uvádí? 

Odpověď:

Ministerstvo financí zastává názor, že do posledních 4 rozpočtových let se započítává i období, za které se vyjádření do zprávy o výsledku přezkoumání hospodaření uvádí. Např. při přezkoumání hospodaření územního samosprávného celku za rok 2018 se bude počítat s dluhem k 31. 12. 2018. Poslední 4 rozpočtové roky tudíž v tomto konkrétním případě znamenají období let 2015 – 2018. 

Zobrazit formulář

Kontaktní formulář

Toto pole nevyplňujte!!!

Tato stránka je chráněna systémem reCAPTCHA a platí tyto zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.