CZ EN

53. Kolokvium – šetření prognóz makroekonomického vývoje České republiky (2022–2025)

ISSN 2571-4341

Cílem šetření makroekonomických prognóz (tzv. Kolokvia), které provádí MF ČR, je zjistit názor relevantních institucí na budoucí vývoj české ekonomiky a vyhodnotit základní tendence, s nimiž zúčastněné instituce ve svých předpovědích počítají.

53. Kolokvium proběhlo v květnu 2022. Jeho výsledky vycházejí z předpovědí 17 institucí (Ministerstvo financí; Ministerstvo průmyslu a obchodu; Ministerstvo práce a sociálních věcí; Česká národní banka; AKCENTA CZ; Citibank; Banka CREDITAS; CYRRUS; Česká bankovní asociace; Deloitte ČR; Generali Investments CEE, investiční společnost; Hospodářská komora ČR; Institut ekonomických studií, Fakulta sociálních věd Univerzity Karlovy; Komerční banka; Raiffeisenbank; Svaz průmyslu a dopravy ČR; UniCredit Bank). Pro větší reprezentativnost šetření k nim byly přidány prognózy Evropské komise (European Economic Forecast z května 2022) a Mezinárodního měnového fondu (World Economic Outlook z dubna 2022).

Všem zúčastněným institucím děkujeme za spolupráci.

Dokumenty ke stažení

Dokumenty ke stažení

Zobrazit formulář

Kontaktní formulář

Toto pole nevyplňujte!!!

Tato stránka je chráněna systémem reCAPTCHA a platí tyto zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.