CZ EN

Novinky v placení daně z nemovitostí v roce 2013 (Tisková zpráva GFŘ)

Novinky v placení daně z nemovitostí (Tisková zpráva GFŘ)

S posledním květnovým dnem končí i  lhůta  pro placení daně z nemovitostí. Finanční správa ČR proto již tradičně rozesílá všem majitelům nemovitostí poštovní složenky s informacemi k placení této daně.

Lhůta pro placení daně z nemovitostí končí v pátek 31. května 2013.Nepřesáhne-li  výše daně z nemovitostí částku 5000 korun, je celá daň splatná najednou.

Nejpohodlnějším způsobem placení daně je bezhotovostní převod částky  na bankovní účet finančního úřadu nebo platba daně poštovní složenkou na kterékoliv poště. Složenky s potřebnými informacemi jsou Finanční správou ČR  expedovány tak, aby byly  občanům doručeny postupně v průběhu dubna a  května, nejpozději však  týden před koncem lhůty pro placení daně.

Finanční správa ČR upozorňuje, že proti roku 2012 došlo ve správě nemovitostí k řadě změn, především ke změně čísel bankovních účtů pro placení daně, proto je vhodné všem  informacím  na složence i její alonži věnovat patřičnou pozornost.

Zdroj: Generální finanční ředitelství (GFŘ), publikováno 25.4.2013

Zobrazit formulář

Kontaktní formulář

Toto pole nevyplňujte!!!

Tato stránka je chráněna systémem reCAPTCHA a platí tyto zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.