CZ EN

Aktualizovaná příručka „Daňové otázky elektromobility“

Svaz průmyslu a dopravy ČR vydal aktualizovanou verzi populární příručky „Daňové otázky elektromobility", na které Ministerstvo financí coby jeden z odborných garantů spolupracovalo.

Příručka je určena pro všechny, kteří se zajímají o využívání elektromobilů pro pracovní účely. Pomáhá při vyjasnění daňových aspektů ve vztahu k elektromobilitě a nabízí postupy, které vycházejí z každodenní praxe. Cílem příručky je odpovědět na klíčové otázky v daňových postupech, které mohou pomoci rozvoji elektromobility a přispět k eliminování nejistoty zájemců o jejich využívání. Nové vydání reflektuje nově provedené legislativní úpravy a aktuální vývoj v této oblasti.

Zájemci v příručce najdou například rady, jak zaměstnancům proplácet domácí nabíjení, za které nemají účtenku, či jakou podporu stát podnikům v oblasti elektromobility aktuálně nabízí. Dále se zde dočtete informace o způsobu využití referenční ceny, daňové uznatelnosti nákladů na nabíjení služebních vozidel nebo doporučených daňových režimech pro použití dobíječky (wallboxu).

Celou aktualizovanou příručku „Daňové otázky elektromobility" si můžete přečíst zde.

Dokument ke stažení

Dokumenty ke stažení

Zobrazit formulář

Kontaktní formulář

Toto pole nevyplňujte!!!

Tato stránka je chráněna systémem reCAPTCHA a platí tyto zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.