CZ EN

Vyhodnocení veřejné konzultace MF k transpozici směrnice o základním platebním účtu (PAD)

Ministerstvo financí vyhodnotilo veřejnou konzultaci k transpozici směrnice Evropského parlamentu a Rady 2014/92/EU ze dne 23. července 2014 o porovnatelnosti poplatků souvisejících s platebními účty, změně platebního účtu a přístupu k platebním účtům se základními prvky. Cílem konzultace bylo zahájit veřejnou diskusi k transpozici směrnice do českého právního řádu, která by měla vést k posílení harmonizace současné právní úpravy v oblasti retailového bankovnictví. Vyhodnocení veřejné konzultace a konzultační materiál jsou k dispozici na webových stránkách Ministerstva financí.

Konzultační materiál byl publikován na webových stránkách Ministerstva financí dne 22. ledna 2015 s termínem pro odpovědi do 28. února 2015. Informace o publikaci konzultačního materiálu byla odeslána zástupcům poskytovatelů platebních služeb, zároveň byly osloveny spotřebitelské asociace působící v oblasti finančního trhu a provozovatelé internetových stránek zabývající se tematikou platebních účtů.

Veřejné konzultace se zúčastnilo 13 subjektů, z toho 3 banky, 2 profesní asociace, 2 spotřebitelské asociace, 2 provozovatelé internetových serverů srovnávajících finanční služby, 1 orgán dohledu, 1 poradenská společnost, 1 spořitelní družstvo a 1 zástupce akademické sféry.

Ministerstvo financí poskytnuté odpovědi vyhodnotí a následně bude pracovat na návrhu zákona, který transponuje uvedenou směrnici do právního řádu ČR. K návrhu zákona bude rovněž možné se vyjádřit.

Ministerstvo financí děkuje všem, kteří se veřejné konzultace zúčastnili.

Dokumenty ke stažení

Dokumenty ke stažení

Zobrazit formulář

Kontaktní formulář

Toto pole nevyplňujte!!!

Tato stránka je chráněna systémem reCAPTCHA a platí tyto zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.