CZ EN

Zahájení meziresortního připomínkového řízení a veřejná konzultace k návrhu zákona, kterým se mění některé zákony v souvislosti s rozvojem kapitálového trhu

Ministerstvo financí předložilo dne 9. dubna 2020 do meziresortního připomínkového řízení návrh zákona, kterým se mění některé zákony v souvislosti s rozvojem kapitálového trhu.

Návrh zákona je předkládán zejména v souvislosti s potřebou realizace legislativních opatření vyplývajících z materiálu, kterým je Koncepce rozvoje kapitálového trhu v České republice v roce 2019 – 2023, který byl schválen vládou České republiky dne 4. března 2019.

Z těchto legislativních opatření lze zmínit například zavedení účtu dlouhodobých investic, zavedení alternativního účastnického fondu či rozšíření emisních podmínek dluhopisů bez prospektu. Kromě návrhů, které přímo vyplývají z uvedené koncepce, obsahuje návrh zákona i další návrhy, které vyplynuly z konzultací a z požadavků praxe, např. se v zákoně o investičních společnostech a investičních fondech reaguje na praktické problémy identifikované za sedm let účinnosti tohoto zákona. V zákoně o dluhopisech se odstraňují duplicity ve vztahu k emisním podmínkám, je-li vyhotovován prospekt a také se ruší požadavek, aby emisní podmínky státních dluhopisů byly uveřejňovány ve Sbírce zákonů. Dále je mj. navrhováno rozšíření působnosti burzovních rozhodčích soudů.

Odborné veřejnosti se pro informaci předkládají příslušné materiály ve verzi předložené do vnějšího připomínkového řízení. Případná vyjádření k návrhu zákona lze zaslat do 13. května 2020 na elektronickou adresu ales.kralik(zavináč)mfcr.cz.

Dokumenty ke stažení

Dokumenty ke stažení

Zobrazit formulář

Kontaktní formulář

Toto pole nevyplňujte!!!

Tato stránka je chráněna systémem reCAPTCHA a platí tyto zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.