CZ EN

Předběžné uvolnění technických materiálů a části referenčního klienta pro provozovatele

Ministerstvo financí, odbor 73 – Procesní agendy a regulace hazardu, zveřejňuje za účelem snadnější implementace vyhlášky č. 10/2019 Sb., o způsobu oznamování a zasílání informací a přenosu dat provozovatelem hazardních her, rozsahu přenášených dat a jiných technických parametrech přenosu dat, následující aktualizované technické materiály a části referenčního klienta.

V souborech s názvy Velky Model pro prerelease.ddl a Maly Model pro prerelease.ddl jsou strojově čitelné definice datových modelů (tzv. velký a malý model) podle reportingové vyhlášky (vyhláška č. 10/2019). V souborech Diagram*.pdf jsou přehledové diagramy těchto datových modelů s barevným vyznačením tabulek relevantních pro jednotlivé druhy hazardních her. Definice datového modelu jsou vytvořeny v nástroji Oracle SQL Developer Data Modeler, není ale předpokládána vazba na žádnou technologickou platformu databáze, DDL soubory může provozovatel konvertovat do jakéhokoliv jiného formátu.

Ve veřejném GitHub repository https://github.com/Ministerstvo-financi/hazard-komunikacni-rozhrani jsou publikovány předběžné verze částí referenčního klienta zaměřené na validaci, sestavení a rozbalení datových a potvrzovacích balíčků, včetně kryptografických mechanismů.

Materiály jsou poskytovány pro volné použití provozovatelů hazardních her jako pomocný nástroj pro usnadnění implementace rozhraní, jsou poskytovány bez záruky funkčnosti a nenahrazují normativní znění vyhlášky. Případné chyby a odlišnosti od normativního znění vyhlášky budou opraveny a publikovány stejným způsobem.

Aktualizace: V rámci aktualizace byl opraven v diagramech velkého modelu název položky SOUcinnostCas na tvar podle reportingové vyhlášky SOUcinnostiCas. Dále byl opraven v diagramech velkého modelu název položky IDZaznamPrilezitostiKurs na tvar podle reportingové vyhlášky IDZaznamPrilezitostKurs.

V rámci aktualizace byl opraven v diagramech malého modelu název položky MoznaVyhraProHruVyseKonec na tvar podle reportingové vyhlášky MoznaVyhruProHruVyseKonec.

Tyto skutečnosti byly rovněž zohledněny v přiložené knihovně velkého i malého modelu.

Malý model - Denní herní výkaznictví a denní herní zápis:

Velký model – Vzdálený přístup:

 

 

 

Dokumenty ke stažení

Zobrazit formulář

Kontaktní formulář

Toto pole nevyplňujte!!!

Tato stránka je chráněna systémem reCAPTCHA a platí tyto zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.