CZ EN

Informace o plánovaném zapnutí nových aplikačních kontrol

Ministerstvo financí, odbor 73 – Procesní agendy a regulace hazardu v souvislosti s provozem Rejstříku fyzických osob vyloučených z účasti na hazardních hrách (RVO) oznamuje provozovatelům hazardních her přidání nových aplikačních kontrol na rozhraní pro výměnu informací s informačními systémy provozovatelů hazardních her.

Ministerstvo financí, odbor 73 – Procesní agendy a regulace hazardu na základě zkušeností z ostrého provozu Rejstříku fyzických osob vyloučených z účasti na hazardních hrách (RVO) a v souvislosti s vysokou chybovostí adresních údajů zasílaných od provozovatelů oznamuje, že v rozhraní pro ověření totožnosti a věku osob žádajících o registraci a pro ověření, zda konkrétní osoba je nebo není zapsána v Rejstříku fyzických osob vyloučených z účasti na hazardních hrách, budou přidány nové aplikační kontroly příchozích zpráv u následujících položek:

  • Obec místa narození (MistoNarozeniCR.Obec)
  • Obec trvalého pobytu (TrvalyPobytCR.Obec)
  • Okres místa narození (MistoNarozeniCR.Okres)
  • Stát trvalého pobytu (TrvalyPobytSvet.Stat)
  • Stát místa narození (MistoNarozeniSvet.Stat)

Hodnoty v položkách Obec místa narození a Obec trvalého pobytu budou nově validovány oproti číselníku obcí: číselník UI_OBEC 

Hodnota v položce Okres trvalého pobytu bude nově validována proti číselníku okresů: číselník UI_OKRES.

Pro zahraniční adresy bude zavedena nová kontrola v položkách Stát trvalého pobytu a Stát místa narození, která zamezí přijetí hodnoty „CZ“ a „cz“. 

V případě nalezení chyby ve výše uvedených položkách bude zpráva odmítnuta a bude zasláno jedno z následujících znění chyby:

  • U položky Obec místa narození: „Chyba v obci místa narození“,
  • U položky Obec trvalého pobytu: „Chyba v obci trvalého pobytu“,
  • U položky Okres místa narození: „Chyba v okresu místa narození“,
  • U položky Stát trvalého pobytu: „Chyba ve státu trvalého pobytu ve světě – nesmí obsahovat CZ“,
  • U položky Stát místa narození: „Chyba ve státu místa narození ve světě – nesmí obsahovat CZ“.

Příklady chybných hodnot u obcí: Brno Starý Lískovec okr. Brno-město; Praha 1; Liberec IV-Perštýn apod.

Příklady chybných hodnot u okresů: Praha; Praha 11; Prahavýchod; Ústecký apod.
Upozorňujeme, že pražské okresy jsou: Hlavní město Praha, Praha-východ, Praha-západ. Brněnské okresy jsou: Brno-město, Brno-venkov.

Nasazení nových aplikačních kontrol na Produkční prostředí RVO bylo plánováno na 7. 4. 2022 v ranních hodinách. Ministerstvo financí však na základě žádostí provozovatelů hazardní her odložilo termín nasazení nových aplikačních kontrol na Produkční prostředí RVO, aby byl dán větší prostor pro případnou implementaci kontrol na straně provozovatelů hazardních her. Nasazení kontrol na Produkční prostředí RVO proběhne 21. 4. 2022 v ranních hodinách. Jedná se pouze o implementaci kontrol dle principů, které jsou v souladu s Kompletní technickou specifikací informačního systému provozování hazardních her.

Na Neprodukčním prostředí RVO (Playgroung) již byly nové aplikační kontroly nasazeny a provozovatelé hazardních her tak mohou ověřit správnou funkčnost svých systémů.

Poznámka: V souvislosti s testováním kontrol na Neprodukčním prostředí Playground byl upraven jeden testovací případ (Jaromír Drahovský) a to v položce MistoNarozeniCR.Okres na Hlavní město Praha (viz ZDE). 

Zobrazit formulář

Kontaktní formulář

Toto pole nevyplňujte!!!

Tato stránka je chráněna systémem reCAPTCHA a platí tyto zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.