CZ EN

Hodnocení dopadů regulace zákona o hazardních hrách a souvisejících právních předpisů

Ministerstvo financí vypracovalo Hodnocení dopadů regulace zákona o hazardních hrách a souvisejících právních předpisů (dále jen „Analýza“), které 13. září 2021 schválila vláda České republiky. Účelem Analýzy bylo zhodnotit naplňování cílů a principů regulace hazardních her a identifikovat potenciální doporučení pro její budoucí vývoj. Analýza je zveřejněna včetně příloh.

Z provedené Analýzy vyplývá, že nastavení regulace hazardu z roku 2016 je plně funkční a plní svůj účel, mimo jiné i chrání samotné hráče před nebezpečím vzniku závislosti na hazardu. K tomu slouží řada přijatých adiktologických a sebeomezujících opatření i Rejstřík vyloučených osob. Analýza Ministerstva financí navrhuje parametrické úpravy regulace nejen v oblasti online hraní, ale i v rámci povolovacího řízení a v některých dalších oblastech, kde nutnost úprav přinesla praxe. Dílčích změn by měly doznat také sebeomezující opatření, regulace reklamy či informační povinnost provozovatele. Další informace naleznete zde.

Dokumenty ke stažení

Zobrazit formulář

Kontaktní formulář

Toto pole nevyplňujte!!!

Tato stránka je chráněna systémem reCAPTCHA a platí tyto zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.