CZ EN

Provozovatelé hazardních her se zúčastnili první ze série workshopů

Na Ministerstvu financí se uskutečnil první ze série pěti workshopů, jejichž cílem je seznámit provozovatele hazardních her, výrobce technických zařízení a další zájemce z řad odborné i laické veřejnosti s novými zákony, které budou v oblasti hazardních her platit od 1. ledna 2017. „Přísnější regulace hazardu zvýší vymahatelnost práva v této oblasti a minimalizuje sociálně patologické jevy spojené se závislostí na hazardu,“ sdělil na úvod workshopu náměstek pro řízení sekce majetku státu Ondřej Závodský, do jehož gesce problematika regulace a státního dozoru nad hazardem spadá. Připomněl, že Česká republika s dosud téměř nulovou regulací hazardu v této oblasti citelně zaostávala za vyspělými evropskými zeměmi.

„Nová opatření chceme představit a komplexně vysvětlit firmám a ostatním subjektům, které se v oblasti hazardních her pohybují,“ doplnil jej Karel Blaha, ředitel odboru Státního dozoru nad sázkovými hrami a loteriemi, jehož pracovníci workshopy organizují. K tématům, která se budou na konkrétním workshopu probírat, jako jsou například povolovací řízení, loterie, herní prostor nebo prováděcí vyhlášky, mohou zaregistrovaní účastníci předem posílat své specifické dotazy a na všechny dostanou od metodiků ministerstva odpovědi. Pro zahraniční účastníky je zajištěn simultánní překlad do angličtiny. Na závěr série workshopů hodlá odbor na základě otázek a podnětů od účastníků připravit soubor odpovědí na často kladené otázky (FAQ), které i těm, kteří se workshopů přímo nezúčastní, pomohou s adaptací na nová pravidla.

Program a jednotlivá témata workshopů jsou k dispozici zde.

Zobrazit formulář

Kontaktní formulář

Toto pole nevyplňujte!!!

Tato stránka je chráněna systémem reCAPTCHA a platí tyto zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.